دیوار پیش ساخته سبک | بررسی قیمت
دیوار پیش ساخته سبک | بررسی قیمت
در این مقاله ویژگیها و نقاط ضعف و قوت ۶ نوع دیوار و قیمت دیوار پیش ساخته سبک مانند آجر سفال، بلوک سیمانی، تری دی پانل، دیوار کناف، هبلکس، ساندویچ پانل جهت دیوارکشی و پارتیشنبندی داخلی و خارجی ساختمان بررسی میگردد. ویژگیهای مورد بررسی شامل قیمت، کیفیت، وزن، عایق صوت و حرارت و… است.
دیوار پیش ساخته، سازه ای است که در خارج از محل ساخت و ساز یا کارخانه و کارگاه ها ساخته می شود. این سازه ها تاثیر به سزایی بروی کاهش هزینههای ساخت ساختمان دارد.
این دیوارها عبارتند از:
۱- دیوار آجر سفالی
از جمله دیوارهای جدا کننده سبک مرسوم و نسبتاً قدیمی، دیوارهای ساخته شده با بلوکهای سفالی هستند که از پخته شدن رس در کورههای صنعتی یا سنتی بدست میآیند.
مزایا: قابل استفاده بدون داشتن نیروی کار متخصص و ماهر در اجرای آن برای تمامی نقاط ایران، ارزان قیمت (هزینهی متداول).
معایب: ترد و شکننده بودن بلوکهای سفال، مقاومت فشاری بسیار پایین، ضایعات زیاد در اثر خردشدگی پایکار، تخریب دیوار حین شیارکنی برای تأسیسات مکانیکی و الکتریکی، سرعت اجرای پایینتر از دیوار پیش ساخته.
۲- دیوارهای ساخته شده با بلوک بتن گازی و متخلخل|بلوک بتن اسفنجی اتوکلاوی|بلوک بتن هوادار اتوکلاو شده (AAC) با نامهای تجاری هبلکس، پرین بتن
برای ساخت این نوع بلوک ابتدا سیمان، ماسه سیلیسی، آهک و پودر آلومینیوم را مخلوط مینمایند. سپس مخلوط بدست آمده در دستگاه اتوکلاو (نوعی میکسر مخصوص) با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد و فشار ۱۲ اتمسفر پخته میشود. در نهایت آن را در قالبهای دلخواه میریزند. همچنین بلوکهای بدست آمده را میتوان در قطعاتی با اندازههای دلخواه برید.
مزایا: سبک وزن بودن که در نتیجهی آن وزن سازه پایین آمده و موجب کاهش مصرف فولاد و بتن خواهد شد، عایق صدا و حرارت، نصب و اجرای سریع و به موجب آن پرداخت دستمزد کمتر برای ساخت دیوار، مقاومتر بودن نسبت به آجرهای فشاری در برابر زلزله و آتشسوزی، رشد نکردن باکتری و کپک و حشرات موذی در آن.
معایب: مقاومت فشاري پایین که باعث میشود از این نوع بلوک بتوان تنها در دیوارهای غیرباربر استفاده کرد و در صورت استفاده از آن در دیوارهای باربر بایستی تمهیداتی اندیشید مثل افزایش ضخامت و یا مسلح نمودن دیوار با میلگرد که باعث افزایش هزینه میشود، گرانتر از آجر سفالی و دیوار پیش ساخته خانه ایرانی.
۳- دیوار پیش ساخته کناف
این نوع دیوار پیش ساخته سبک از صفحات یک یا چند لایهی گچی یا سیمانی تشکیل شده است که با پیچ مخصوص به پروفیلهای فولادی سبک به مقاطع C و یا U شکل نصب میشوند. درزهای مابین صفحات گچی یا سیمانی با بتونه یا ملات مخصوص و نوار پوشانده میشوند.
مزایا: سرعت و سهولت و دقت در اجرا، سطح صاف و بدون درز در انتهای کار، فضای کافی برای جایگذاری عایق صوتی و حرارتی و عبور دادن تأسیسات مکانیکی و برقی، ایمنی در برابر زلزله.
معایب: حساس به رطوبت و آب و قابلیت رشد قارچها در آن، نفوذ گرد و غبار در فضای خالی مابین دیوار، آسیبپذیری بالا در برابر ضربه، طول عمر پایین، بسیار گران قیمت.
۴- دیوار پیش ساخته تریدی پنل (۳D Panel)|پنلهای سه بعدی دیواری
این نوع دیوار پیش ساخته متشکل از یک هسته یونولیت (پلی استایرن) کندسوز است که در میان دو شبکهی مفتول (مش) قرار دارد و این شبکهها به وسیلهي مفتولهایی خرپا مانند به هم متصلاند. هر دو طرف پنل پس از نصب، بتن پاشی میشود.
مزایا: سرعت و سهولت در اجرا، وزن کم، سهولت در نقل و انتقال و جابجایی میان طبقات، اجرای آسان تأسیسات مکانیکی و الکتریکی، عایق صدا و حرارت، مقاومت بالا در برابر زلزله و آوار نشدن.
معایب: نیازمند افراد متخصص برای اجرا و دستگاه شاتکریت، پرت بتن پاشیده شده در پای دیوار، مشکلات بسیار زیاد جهت شیارکنی و یا ایجاد بازشو در صورت نیاز به بازسازی و اصلاحات مربوط به تأسیسات مکانیکی و الکتریکی، تا حدودی گران قیمت.
۵- دیوار پیش ساخته ساندویچ پنل
دیوارهای ساندویچ پنل نوعی از دیوارهای پیش ساخته سبک هستند که در میان دو ورق گالوانیزه صفحهای از جنس یونولیت، پلی استایرن، پلی یورتان و… قرار گرفته است.بزرگترین فایده ای که دیوار پیش ساخته برای شما فراهم می کند ، صرفه جویی در هزینه های ساخت و ساز است.
مزایا: سبک وزن بودن و در نتیجه کاهش وزن سازه، سادگی در حمل و نقل، سرعت بالای نصب و در نهایت افزایش سرعت اجرا، عایق صوت و حرارت، مقاوم در برابر زلزله و رطوبت و حشرات موذی، قابل شستشو، قابلیت استفاده مجدد جهت نصب و حتی فروش، رنگبندی متنوع.
معایب: دقت بالا و نیروی کار نسبتاً ماهر جهت نصب، نیازمند تجهیزات خاص جهت سوراخ و بازشو برای اجرای تأسیسات مکانیکی و الکتریکی، بسیار گران قیمت.
۶- دیوار پیش ساخته سبک، حیات وال، ایران وال و ساندویچ پانل
دیوارهای تولیدی شرکت «خانهی ایرانی» به شرح زیر میباشند:
۱-۶- دیوار پیش ساخته حیات وال
این محصول جایگزین مناسبی برای دیوارهای تقسیم کنندهی داخلی و دیوارهای محیطی است که با ضخامتهای ۸، ۱۰ و ۱۲ و با ابعاد ۷۰×۵۰ سانتیمتری متشکل از یک هسته یونولیتی مسلح به توری پلیمری با روکشی از ملات ترکیبی گچ، پرلیت و سایر مواد معدنی بیخطر، تولید میشود. این روکش به صورتی است که خواص مفید روکش گچی و سیمانی را با هم دارد، برای مثال مانند سیمان مقداری آب را جذب میکند و در عین حال مانند روکش گچی سطحی صاف و تمیز دارد.
۱-۱-۶- تفاوتهای مدلهای حیات وال با یکدیگر
حیات وال ۸ سانتیمتری دارای دو مدلِ توپر کامپوزیت سیمانی و دو طرف کامپوزیت با هسته پلی استایرن مسلح شده با توری پلیمری است. حیات والهای ۱۰ و ۱۲ سانتیمتری هم به صورت دو طرف کامپوزیت با هسته پلی استایرن مسلح شده به توری پلیمری تولید میگردند. البته حیات وال ۱۰ سانتیمتری با هسته پلی استایرنی مسلح شده به توری پلیمری همراه پشم سنگ به صورت سفارشی برای مشتریان عزیز تولید میشود. در هنگام دیوار چینی لبههای قطعات حیات وال به صورت نر و ماده در هم قفل و بست میشوند که علاوهبر آن از ملات و یا چسب مخصوص استفاده میشود.
مزایا: سبک وزن بودن و در نتیجه کاهش وزن سازه و ابعاد مقاطع تیر و ستون و…، سرعت بالا در اجرا، حمل آسان، آموزش نصب آسان به صورت حضوری در چند دقیقه و حتی تلفنی، بدون نیاز به گچ و خاک بعد از اجرا، آمادهی رنگآمیزی بعد از یک اجرای تمیز، عایق صوت و حرارت و رطوبت، مقاوم در برابر زلزله و آتشسوزی، شیارکنی آسان برای اجرای تأسیسات مکانیکی و الکتریکی، بریدن آسان هر قطعه با ارّه در اندازههای دلخواه، بدون مواد مضر، قیمت تمام شدهای معادل با دیوارهای سنتی (ارزان قیمت).
معایب: ندارد.
۲-۶- دیوار پیش ساخته ایران وال
این محصول در دو مدل تولید میگردد. هر دو با ابعاد ۴۰×۲۰ سانتیمتر در ۵ لایه شامل لایههای کامپوزیت سیمانی و بتن سنگدانه سبک، لایهی پلی استایرن و لایهی هوایی تولید میشود با این تفاوت که مدل اول دارای ضخامت ۱۵ سانتیمتر و لایه هوایی ته بسته است در حالی که مدل دوم ۱۷ سانتیمتر ضخامت و لایهی هوایی ته باز دارد و به صورت سفارشی است. ایران وال مناسب دیوارهای پیرامونی و محیطی برای سازههایی با کاربریهای مسکونی، صنعتی، تجاری و اداری است؛ مثل سولهها، فروشگاهها، مالها، هتلها.
مزایا: وزن پایین، سرعت بالا در اجرا و نصب، حمل آسان در تعداد بالا، عایق بسیار قوی حرارت و برودت، عایق بسیار قوی رطوبت، عایق صوت، مقاوم در برابر زلزله، بدون مواد مضر برای انسان، کیفیت بالا در مقایسه با قیمت.
معایب: ندارد.
۲-۶- ساندویچ پانل (دیوار) بتنی سبک غیرباربر
ابعاد این پانل ۳۰۰×۶۰ و ضخامت آن ۱۰ سانتیمتر است و وزنی در حدود ۸۰ الی ۸۵ کیلوگرم دارد. در وسط آن یک هستهی پلی استایرن که درگیر با لایه بتن سبک اطراف خود است. این پانل دیواری منحصر به فرد که دارای گواهینامهی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است. این محصول به مجریان و کارفرمایان پروژههایی که محدودیت زمانی دارند و نیز انبوهسازان پیشنهاد میشود.
مزایا: وزن پایین، سرعت فوق العاده بالا در اجرا، راحتی در نقل و انتقال، عایق رطوبت و صوت و حرارت و برودت، مقاوم در برابر زلزله، بدون مواد مضر برای انسان.
معایب: ندارد.
جهت مشاهدهی نمونه کارهای معماری ما کلیک کنید.
0 دیدگاه